Cravattendag zet de politievrouw extra in de kijker

Redactie KW

De vrouwenbeweging Vrouw & Maatschappij organiseerde vandaag een Cravattendag. “Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in onze maatschappij”, zegt voorzitster Sharon Linclau.

N.a.v. de internationale vrouwendag wordt er stilgestaan bij de gendergelijkheid in ons land. Net als afgelopen jaren organiseert CD&V politica en voorzitster van Vrouw & Maatschappij Roeselare Sharon Linclau daarom een evenement om de ondervertegenwoordigdheid van de vrouw in de verf te zetten. Dit jaar wordt er de Cravattendag georganiseerd. “De cravatte is hét symbool bij uitstek van macht. Bij uitbreiding is de stropdas ook het symbool van de oververtegenwoordiging van mannen aan de top van onze maatschappij. Er komen steeds meer vrouwen op de werkvloer, maar de hoogste regionen zijn nog steeds voor de mannen voorbehouden”, zegt Sharon.

Vrouwvriendelijkheid

Tot eind mei zullen afdelingen van Vrouw & Maatschappij de vrouwvriendelijkheid van de lokale politiekorpsen onder de loep nemen door middel van plaatselijke acties. “De Roeselaarse politie is zéker niet de slechtste van de klas. Ongeveer 36 procent van de personeelsleden van de politiezone RIHO zijn vrouwen. We brengen vandaag dus een positief verhaal, die verder de nodige aandacht zal vragen. We zullen daarom bij het nemen van onze jaarlijkse cravattenfoto in Roeselare de duimen omhoog houden”, zegt Sharon.

35 leden van Vrouw en Maatschappij brachten vandaag een bezoekje aan het politiebureel in de Kwadestraat. Ze kregen er een rondleiding gevolgd door een voordracht. “De korpschef is bereid om een heleboel aanpassingen door te voeren waardoor het op de werkvloer een stuk vrouwvriendelijker zal worden. “Vrouwelijke politieagenten moeten afgescheiden kleedkamers, wc’s en douches kunnen gebruiken. De uniformen kunnen daarnaast ook een stuk vrouwvriendelijker” besluit Sharon.

Op de avond van de Cravattendag wordt er tot slot een charter voor gelijke kansen ondertekend door korpschef Curd Neirynck.

(KT – Foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier