Cracco weigert te betalen voor schikking met fiscus

© a-Kurt
Redactie KW

Ondernemer Philip Cracco, bekend van ‘The sky is the limit’, betwist een miljoenenfactuur – het zou gaan om zo’n 6 miljoen euro – die zijn voormalige bedrijf Accent Jobs for People hem presenteert voor een betwiste fiscale constructie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

De constructie werd nog onder zijn bewind in 2009 opgezet met de Luxemburgse fiscus, maar volgens de Belgische belastingen had ze tot doel om in ons land de belastingfactuur te drukken. Eind vorig jaar trof het bedrijf een schikking met de Belgische fiscus.

Accent probeert nu de ruim 20 miljoen euro die het de fiscus betaalde zo veel mogelijk te recupereren bij de vier partijen die achter de constructie zaten: Philip Cracco zelf, zijn zakenpartner Conny Vandendriessche, consultingkantoor PwC en ex-minderheidsaandeelhouder Gimv. De meeste partijen zijn het eens met de regeling, maar Cracco weigert te betalen. Mogelijk vindt de Roeselarenaar dat Accent te snel eieren voor zijn geld heeft gekozen, schrijft De Standaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier