Corneliusfeesten in Aalbeke zijn er voor groot en klein

De Coureurs zorgen op zondag voor muzikale ambiance tijdens de Corneliusfeesten. © GF
Redactie KW

Aalbeke maakt zich klaar voor de jaarlijkse Corneliusfeesten. Die vinden dit jaar plaats op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. “Voor het eerst telt het dorpsfeest drie dagen”, vertelt Nicolas Vanlerberghe, programmatieverantwoordelijke van de OC’s.

Op vrijdagnamiddag wordt het startschot van de driedaagse Corneliusfeesten gegeven met een heuse afterworkparty. Vanaf 16.30 uur kan iedereen op Aalbekeplaats genieten van optredens van onder meer Bo D’Alwein en The M’nB’s. Daarnaast opent De V.A.L.K. haar vernissage dit jaar ook al op vrijdagavond. Die is vanaf 20 uur te bezichtigen in het OC van Aalbeke.

Naast de vertrouwde activiteiten op zaterdag, zoals onder meer de azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker, de route van de Weister, de wafelbak van Chiro Korneelke en het concert door jeugdharmonie Jong Eendracht, staat Aalbeke ook iets nieuws te wachten. Zo organiseert vzw Chiro LokAal op zaterdagavond een fuif ten voordele van de verbouwingen van de lokalen van Chiro Korneelke. Kaarten daarvoor zijn verkrijgbaar bij de leden.

Corneliusfeesten in Aalbeke zijn er voor groot en klein
© GF

Kinderdisco

Ook het programma op zondag werd enigszins in een nieuw jasje gegoten. “Normaal is er in het OC altijd een binnenspeeltuin. Die wordt nu vervangen door een kinderdisco. Daar kunnen kinderen swingen en dansen op de leukste hits”, aldus Nicolas. Verder is er op zondag onder meer een Corneliusontbijt met ‘Kus’ door Compagnie Krak, een jazz-optreden van De Coureurs en een kindershow door Papa Chico Junior.

Naar jaarlijkse gewoonte worden de Corneliusfeesten op zondag, om 18.30 uur, afgesloten met de Sint-Corneliuskoekenworp. Doorlopend zijn er kermisattracties. Het volledige programma is terug te vinden op www.aalbeke.be/corneliusfeesten. (BTA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier