Corneliusfeesten in Aalbeke plezieren jong en oud

De Planktrekkers voorzagen het publiek ten gepaste tijde van een korte klucht onder de naam 'Het wel en wee op de parochee'. © BT
Redactie KW

Afgelopen weekend vonden in Aalbeke weer de Corneliusfeesten plaats. De talrijke traditionele, nieuwe en vernieuwde activiteiten lokten zowel jong als oud naar het centrum.

De Corneliusfeesten zijn in Aalbeke inmiddels een ware traditie geworden. Heel wat Aalbekenaren zakten afgelopen weekend dan ook opnieuw af naar de Sint-Corneliuskerk om hun Corneliuskoeken te zegenen. Anderen trokken zoals gewoonlijk naar de jaarlijkse wafelbak van Chiro Korneelke of bewonderden kunst op de expositie van De V.A.L.K. Plezier voor jong en oud was er gegarandeerd.

Vernieuwing

Om ook nieuwe Aalbekenaren aan te trekken, werd dit jaar aan dat traditionele programma een frisse toets gegeven. Bij de wafelbak gingen ‘De Coureurs’ langs, die de fijnproevers onder meer lieten genieten van enkele gekende jazz-melodieën. Vlakbij de expositie van de V.A.L.K. konden de mensen op het terras dan weer geen lach onderdrukken wanneer de Planktrekkers langskwamen met hun korte klucht ‘Het wel en wee op de parochee’.

Uitgespeelde kinderen

En de kinderen? Die gaan altijd tevreden terug naar huis van de Corneliusfeesten. Dit jaar was dan ook niet anders. De constructies van Chiro Korneelke voor het Oud Gemeentehuis, de kinderdisco, de kindershow door Papa Chico Junior en de talrijke kermisattracties konden heel wat jonge hartjes bekoren. Dat dit jaar opnieuw een geslaagde editie van de Corneliusfeesten in Aalbeke plaatsvond, staat vast.

(BT – foto BT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier