Consensus over strandredders buiten juli en augustus

© BELGA
Redactie KW

Er is een consensus bij de kustburgemeesters over het bemannen van reddingsposten op het strand buiten juli en augustus.

Dat bleek woensdagmorgen op het kustburgemeestersoverleg. In september was er nog discussie over het bemannen van de reddingsposten bij mooi weer in het voor- of najaar. Sommige kustgemeenten doen dat wel en andere niet, wat zorgt voor spanningen. Gouverneur Carl Decaluwé pleitte voor meer uniformiteit. Er is nu overeengekomen dat er ook in juni en september in alle kustgemeenten voor een minimale dienstverlening zal worden gezorgd in een aantal zones.

“De afspraken hierover kunnen worden vastgelegd in een charter waarbij ook de gouverneur en de IKWV zullen worden betrokken”, aldus burgemeester Steve Vandenberghe van Bredene, altijd een pleitbezorger voor meer uniformiteit. “De kustgemeenten die buiten deze uitgebreide periode nog extra inspanningen willen doen, zullen dit evenwel ook nog mogen. In die zin wordt niet geraakt aan de autonomie van de gemeenten. Er wordt wel een grotere uniformiteit bereikt door de uitbreiding van de bewakingsperiode in alle kustgemeenten.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier