Conferentie Jonge Balie Kortrijk stimuleert collega’s om bloed te geven

Simon Vereecke heeft net bloed gegeven. (Foto TV) © (Foto TV)
Redactie KW

Naar goede getrouwe organiseert de Conferentie Jonge Balie Kortrijk jaarlijks een actie voor het goede doel. Waar het geld andere jaren gedoneerd werd aan externe diensten werd er dit jaar gekozen om te investeren in eigen omgeving en besloten ze als conferentie om nog iets extra te doen.

“We verkochten sinterklaasattenties die in een mum van tijd uitverkocht waren. Nog voor de actie gestart was, waren we al doorheen onze voorraad. Met de opbrengst van die actie en een kleine opleg kopen we 2 AED-toestellen aan voor het oude en nieuwe gerechtsgebouw. We hopen hiermee tegemoet te komen in noodgevallen en spelen hiermee in op de toekomstvisies,” aldus trekker van de actie en bestuurslid Bram van Den Bunder.

Ook bestuurslid van de conferentie Simon Vereecke was van de partij. “Het was voor mij van 2012 geleden dat ik nog eens bloed gedoneerd had maar nu het in eigen gangen plaatsvindt, ligt de drempel minder laag om bloed te geven. Het voordeel van dit op locatie te doen is dat je andere collega’s vlotter kan meenemen in het concept.”

Bloed geven blijft een belangrijke waarde in onze contreien. Vooral tijdens de vakanties is er vaak een tekort aan bloedzakjes omdat heel donoren wat reis zijn en zien ze het aantal beschikbare bloedzakjes gestaag dalen. “Ik vind dergelijke acties geweldig omdat ze donoren aansporen die anders niet gekend zijn met het systeem en er zo kennis leren mee maken. Net daarom hebben we mobiele bloedteams in het leven geroepen om extra te kunnen inspelen op dergelijke vraagstellingen. Ik raad iedereen aan die bloed wil geven de stap te zetten naar een donorcentrum, je helpt er andere mensen mee,” aldus de woordvoerster van het mobiele bloedteam.

Wie interesse heeft of meer informatie wenst kan hier terecht: https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed-of-plasma/

(TV – Foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier