Compleet gerenoveerde paardenmolen uit 1900 draait weer toertjes in Oostende

03/05/17 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:02

De molen werd volledig gerestaureerd door Bruggeling Wilfried Dagraed, die de molen 15 jaar geleden kocht.

Compleet gerenoveerde paardenmolen uit 1900 draait weer toertjes in Oostende

Op de foto zien we Wilfried Dagraed met zoon Christophe © JRO

Sedert vorige week staat er op de Albert I promenade ter hoogte van de Montgomery kaai in Oostende een prachtige nostalgische paardenmolen opgesteld.

De paardenmolen dateert van 1900 en werd volledig gerestaureerd door Bruggeling Wilfried Dagraed die de molen in 2002 overkocht van Felix Verholen en Adrienne Cleys uit Beveren.

Wilfried had voordien twee lunaparken, die verkocht hij om zich te concentreren op zijn paardenmolen. "Het is de eerste keer dat de paardenmolen publiekelijk wordt getoond", vertelt een trotse Wilfried. "De renovatie heeft enige tijd in beslag genomen, maar er was geen haast bij. Ik heb onlangs mijn lunaparken verkocht. Ik stond er elk jaar mee op de oktoberkermis in Oostende, vandaar dat ik de stad gecontacteerd heb met de vraag of er geen mogelijkheid was. De paarden en de koetsen zijn nog origineel van in zijn beginjaren, we hebben ze echter volledig gestript en herschilderd. Ook alle spiegels werden vernieuwd. Het Decap-orgel dateert van in 1901 en speelt nog steeds zijn deuntjes. Het is niet de bedoeling om er de kermissen mee af te schuimen maar om nu en dan voor langere tijd ergens te staan."

De molen heeft een afmeting van 15 meter diameter en blijft staan tot 1 oktober. Een ritje op de molen kost drie euro.

(JRO)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!