Competitie onder Vlaamse circusscholen op tiende editie circusfestival Cirque Plus in Brugge

Het evenement is aan de tiende editie toe. © Cirque Plus
Redactie KW

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juli vindt op het domein van het Grootseminarie in de Peterseliestraat in Brugge de tiende editie plaats van het gratis circusfestival Cirque Plus.

De circusgezelschappen uit binnen- en buitenland beginnen er om 14 uur en houden er voor 21 uur mee op. Om de tiende verjaardag van Cirque Plus te vieren zijn er over anderhalve week niet enkel voorstellingen op de weide van het Grootseminarie in Brugge, maar ook op de drie nieuwe speelplekken op dit domein. Alle voorstellingen op Cirque Plus vallen voor alle leeftijden gratis mee te maken. “We starten ook met het nieuwe initiatief Cirque Olympique, waarbij we circusscholen uit heel Vlaanderen willen betrekken. De finale is voorzien voor zaterdag 23 juli om 13.30 uur”, zegt schepen van Evenementenbeleid Annick Lambrecht (SP.A).

Een andere noviteit: kinderen en (oudere) jongeren kunnen op het festivalterrein op zoek naar de Schatkist van Vlieg die vier schatkisten verstopt heeft op het festivalterrein. Om de schat te ontdekken, moet je vier cijfers verzamelen. De eerste tip staat aan de infostand. Van daaruit kun je op zoek gaan naar de vier schatkisten. Met de code van vier cijfers kun je de schatkist aan de infostand openen en de schat ontrafelen. “Tussen de voorstellingen kan iedereen trouwens genieten van het gezellige zomerterras met lekkere drankjes en gezonde snacks”, legt Lambrecht uit.

Voor Cirque Plus losbreekt, trekt de Uitwijkenkaravaan van zaterdag 16 tot woensdag 20 juli naar vijf Brugse wijken met de gratis bij te wonen circusvoorstelling ‘Tu viens!’ van het Franse gezelschap Toi d’abord. Ook hiermee richt Brugge Plus zich tot alle leeftijden. Er is een fraaie brochure over circusfestival Cirque Plus beschikbaar waarin alle deelnemende groepen kort voorgesteld worden.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier