Commonwealth War Graves Commission opent gloednieuw informatiecentrum in Ieper

© EG
Redactie KW

In de Menenstraat in Ieper werd het Commonwealth War Graves Commission (CWGC) informatiecentrum woensdag officieel geopend.

Het centrum maakt deel uit van een ruimer jubileumproject waarbij de CWGC haar 100-jarig bestaan in de kijker wil stellen. De CWGC opent met dit centrum in Ieper het eerste CWGC-informatiepunt in West-Europa. Het doel van dit informatiepunt is het in staat stellen van bezoekers om rechtstreeks in contact te treden met CWGC-werknemers en een opportuniteit om aan het grote publiek het verhaal van de organisatie zelf te vertellen. Het centrum, gelegen nabij één van de meest bekende CWGC-oorlogsmonumenten ‘de CWGC Ypres (Menenpoort) Memorial’, zal heel wat verschillende diensten en informatie aanbieden, waaronder bezoekers helpen wegwijs te maken in de vele CWGC-begraafplaatsen verspreid over het West-Europese grondgebied.

800.000 gesneuvelden

De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) is verantwoordelijk voor het herdenken van bijna 1,7 miljoen militairen van het Britse Gemenebest die hun leven lieten tijdens beide wereldoorlogen. De graven en gedenktekens voor deze mannen en vrouwen, die uit alle delen van het Britse Gemenebest kwamen en die verschillende geloofsovertuigingen of zelfs geen geloof hadden, bevinden zich in zo’n 154 landen wereldwijd. In West-Europa bevinden zich ruim 4.000 CWGC-begraafplaatsen en gedenktekens waar meer dan 800.000 gesneuvelden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog herdacht worden.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier