Commercieel directeur van Groep Sleuyter loopt straks 260 km door de woestijn

Redactie KW

Oostendenaar Steven Sleuyter, mede-eigenaar en commercieel directeur van de gelijknamige bouwgroep, start op 22 maart in de Ocean Floor Race: de ultieme 260 kilometer lange run doorheen de woestijn.

Steven Sleuyter (42) is een doorgewinterde, getrainde en temperamentvolle langeafstandsloper met diverse marathons, de Martahon des Sables, de Grand tot Grand Ultra in de Grand Canyon, de Sahara Marathon en andere langeafstandswedstrijden op het palmares. Op 22 maart start hij met 15 andere deelnemers aan de Ocean Floor Run: een 260 kilometer non-stop lange loop in de ‘witte woestijn’ in Egypte. Enkel gewapend met een gps-toestel passeren de longrunners langs tien bevoorrading- en controleposten. De deelnemers worden geconfronteerd met de meest extreme temperatuursverschillen: van 40 à 50 graden overdag tot 5 à 10 graden ‘s nachts, en ze moeten arriveren binnen de vier dagen na de start.

“Als ik een moeilijk moment meemaak, dan lees ik de kleine tekstjes van mijn vrouw en dochter die op de rugbanden van mijn rugzak staan”, vertelt hij vandaag in De Zeewacht. Trainingskilometers heeft hij trouwens meer dan voldoende op de teller staan: Steven loopt geregeld van zijn woonst in Brugge naar het kantoor in Oostende of vice versa.

(ML)

Een uitgebreid interview vandaag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht