Commerçanten Goedele en Marc Dubois : “Ja, de klanten zijn heel milieubewust”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Goedele en Marc bevinden zich met hun elektrozaak in het kloppende hart van het Rumbeekse handelsleven. Ze runnen er al jaren een huis van vertrouwen, al geven ze toe dat het er niet gemakkelijker op geworden is met de komst van de webshops. “De marges staan onder druk, we moeten daar niet flauw over doen. Op televisietoestellen zetten wij bijvoorbeeld niet echt meer in. De winstmarges zijn zo klein geworden dat we zelfs verplaatsingskosten zouden moeten vragen om een herstelling uit te voeren. Maar grotere toestellen worden toch niet zo vaak op het web gekocht”, zegt Marc.

“En we merken bij ons klanten ook een groeiend milieubewustzijn bij de aankoop van hun grote toestellen”, vult Goedele Desmet aan. “Dat komt door de ecocheques, maar ook door de alsmaar stijgende elektricititeitsfacturen.”

https://www.youtube.com/watch?v=MZlNuNXt7u8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier