‘Commerçanten’ Dries en Eline Sentobin : “Ons hele leven niets anders gezien dan werken”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Deze week duiken Peter en Stefaan binnen bij Dries en Eline van ‘culinaire slagerij Dries’ aan de kop van de vaart. “Ik studeerde verzekeringen-immobiliën toen ik Dries leerde kennen. Ik had snel door dat ik slagersvrouw zou moeten worden.”, zegt Eline. “En ja, het is hard werken maar we zijn allebei niet bang om veel te werken. We komen uit een familie van zelfstandigen. Onze ouders zijn landbouwers, mijn ouders in Westrozebeke en de ouders van Dries in Hooglede. We hebben ons hele leven niets anders gezien dan werken en we draaiden al snel mee in het bedrijf.”

“In het begin was het ook voor ons ongelooflijk hard werken en daar kwamen ook de zorgen van een grote investering bij. Als jong koppel ben je daar natuurlijk mee bezig en je moet ook samen sterk staan als koppel. Dat is en blijft een uitstekende test voor een relatie. We hadden in onze beginperiode nog geen kinderen en dat was voor ons een voordeel. Een slagerij uitbouwen vergt zo veel energie dat een gezinsleven met kinderen er toch onder zou lijden.”

“En toen we net begonnen, werden de werken aan het station opgestart en was er geen doorgaand verkeer meer mogelijk”, bedenkt Eline. “Opeens hoorde ik dat er veel mensen medelijden hadden met ons, met twee jonge mensen die het erg moeilijk zouden hebben door die werken en die knip. Nu kan ik erom lachen, maar toen heb ik er toch slapeloze nachten van gehad.”

https://www.youtube.com/watch?v=IpMLOZBp_7E

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier