‘Commerçanten’ Dorine en José van Kosters in Beitem : “Wij zijn ‘t vergeetwinkeltje geworden”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Deze week vertellen Dorine Dejonghe en José Cools honderduit over hun dorpswinkel ‘Kosters’, aan de kerk in Beitem. “Wij zijn een typische buurtwinkel in een dorp. Mijn tante heeft hier ook nog een spaarkas gehouden en mijn man heeft dat daarna verder gezet. En nu helpt hij mij ook in de winkel. Er is natuurlijk heel veel veranderd in vergelijking met vroeger. We zijn de ‘vergeetwinkeltjes’ geworden. Iedereen doet boodschappen in een grootwarenhuis en wanneer men thuis merkt dat men een potje ketchup is vergeten, dan komt men dat snel bij ons halen.”

“Vroeger deed men de meeste boodschappen in de dorpswinkel. En met het einde van het jaar was het superdruk. Er stond hier een speciale tafel met inpakpapier en een sigarenstand met verschillende sigaren. Dat waren gouden tijden, onze portefeuille kon niet dicht van al het geld dat erin zat (giert het uit).”

https://www.youtube.com/watch?v=h_PV_EGsVIs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier