Commerçanten Dario en Carine van de groente- en fruitwagen : “Wij zijn de laatste generatie”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Deze week Dario Verhulst en Carine Vandecapelle van de enige nog overgebleven groente- en fruitwagen die door Roeselare toert. “Het is een vorm van handel drijven die uiteindelijk zal verdwijnen”, zegt Dario. “Onze zonen Timothy (28) en Jaimy (21) zullen de zaak niet overnemen. Wij rijden met onze wagen waar de klanten wonen en zorgen ervoor dat ze niet ver moeten wandelen om hun vers fruit en verse groenten te kopen. En ik kan hen altijd helpen om een zak aardappelen naar hun flat of kelder te dragen als dat nodig is. Veel van onze klanten zijn niet meer van de jongste en ik steek graag een handje toe.”

“We geraken tegenwoordig ook veel moeilijker bij onze stopplaatsen dan vroeger”, vult Carine aan. “Het rijden door de stad met een grote wagen is er niet gemakkelijker op geworden en het is ook ongelooflijk hoeveel files er zijn op de invalswegen naar de stad of op de kleine ring. Op vrijdagnamiddag moeten we de Westlaan nemen om van de ene stopplaats naar de andere te rijden en dat vraagt heel veel tijd.”

https://www.youtube.com/watch?v=-SBInMpAmW0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier