‘Commerçante’ Josephine Vintioen : ‘Tio Paco’ is gewoon ‘Nonkel Frank’

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Josephine Vintioen is 28 jaar en nam enkele jaren geleden de zaak van haar ouders over. Pa Franklin hielp zijn dochter een beetje op weg met Tio Paco, maar laat haar nu haar eigen gang gaan. “Tio Paco wil eigenlijk gewoon ‘nonkel Frank’ zeggen”, vertelt Josephine. Mijn vader heet Franklin en alle vrienden en familieleden in België en Spanje noemen hem al jaren ‘nonkeltje’. De zaak is dus gewoon naar hem genoemd.”

“Papa heeft veel meegeholpen met mij. Maar nu is het verminderd, want verleden jaar werd lymfeklierkanker vastgesteld bij hem en was het kantje-boordje. Nu is hij opnieuw gezond, maar hij geniet meer en meer van Spanje. In Orihuela Costa, tussen Allicante en Murcia, heeft hij een huis en daar geniet hij van de zon en het goede leven.”

“Ik probeer beetje per beetje andere accenten te leggen. Er staan nu al zeven paella’s op de kaart en ik heb heel veel aandacht voor glutenvrije variaties en alle mogelijke allergieën. Maar ik hou natuurlijk de meest succesvolle tapas en paella’s op het menu. Ik ben ook gestart met een webshop waar ik paellapannen verkoop en ik kan er ook alle ingrediënten bij leveren.”

https://www.youtube.com/watch?v=paQiQW4Eip4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier