‘Commerçant’ Mustafa Poyraz : “Een pita ‘kapsalon’ is de max !”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Deze week viel onze reporter binnen bij Pitta Moestie in de Zuidstraat en maakte hij er kennis met Mustafa Poyraz. “Ik heb als naam voor mijn zaak Moestie gekozen omdat dat eigenlijk de naam is die familie, leerkrachten, vrienden en kennissen gebruiken al van toen ik een kleine jongen was. Er spreekt mij niemand aan met ‘Mustafa’ en veel mensen weten zelfs niet dat Mustafa mijn naam is, iedereen zegt Moestie“, vertelt hij honderd uit.

Een erg populair gerecht bij Moestie is de pita kapsalon. “Dat is overgewaaid uit Nederland en dat is een aluminiumbakje gevuld met frietjes, vlees naar keuze, een beetje groenten en kaas bovenop. Dat wordt dan een paar minuten onder de grill geplaatst en het is klaar. Maar waarom men het ‘kapsalon’ noemt, weet ik niet. Misschien omdat de dames in een kapsalon ook een paar minuten onder de droger moeten ?”

https://www.youtube.com/watch?v=5nKSDRYQf_Y

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier