‘Commerçant’ Marjan Noyelle : “Ik speelde als kind van vier al winkeltje”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Marjan Noyelle gaat geen dag tegen haar zin naar het werk. De verantwoordelijke van de twee Roeselaarse River Woods-boetieks speelde als kind van vier al ‘winkeltje’. “Veel meisjes dromen van een job als verpleegster of leerkracht, maar ik hield een kledingzaak open.” (lacht) “Mijn pa had een plooiplank-toonbank gemaakt en mijn ma spaarde de verpakkingszakjes van Delhaize. Ik gebruikte die zakjes om mijn eigen kledij in te verpakken. Kledij die ik dan verkocht aan mijn poppen, die de klanten waren. Nochtans waren mijn ouders geen commerçanten, ik weet eigenlijk niet van wie ik die microbe heb geërfd.”

Het stond dus in de sterren geschreven dat Marjan in de retailsector zou terechtkomen. En na al die jaren doet ze het nog altijd even graag . “Het allerleukste aan onze job is het klantencontact. Je praat en luistert de hele dag naar mensen en probeert hen gelukkig te maken met een kledingstuk. Dat is toch prachtig ! Natuurlijk zijn er ook zaken die na een tijdje niet echt leuk meer zijn. Als je een halve dag truitjes en broeken hebt geplooid en weggelegd, wil je dan wel eens iets anders doen in de winkel.”

https://www.youtube.com/watch?v=kZodqTTAphs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier