‘Commerçant’ Jean-Pierre Staelen : “Goed gekleed, klassiek met een twist”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Deze week in the picture : Jean-Pierre Staelen van Het Grijs Peerd, een zaak van herenkledij in de Noordstraat. “Een winkel runnen is veel meer dan je winkeldeur openen en sluiten en daartussen proberen te verkopen”, zegt hij. “Je moet zorgen dat het cijfer- en papierwerk in orde is, je vergadert met je boekhouder, je gaat collecties van ontwerpers in binnen- en buitenland bekijken én je moet goed aankopen. Het komt er natuurlijk op aan om te weten wat er zal aanslaan bij je klanten. Maar vaak is dat ook wat je zelf graag ziet en draagt”, aldus de man die zelf zweert bij de Britse ontwerper Paul Smith.

“Ik kan enorm genieten van de presentaties van Paul Smith. Deze Britse ontwerper pakt niet alleen uit met leuke, draagbare en verkoopbare kledij, hij is ook een sympathieke man. Hij kent de mensen die zijn kledij verkopen en maakt graag een praatje met hen. Totaal relaxed en zonder kapsones. Hij was ook een goede vriend van David Bowie en op de laatste collectie was het overwegend begeleidingsmuziek van Bowie. Paul Smith droeg bovendien een eenvoudig wit t-shirt met een zwarte ster op, ontworpen ter ere van Bowie en zijn laatste album Black Star. Iedereen wilde natuurlijk zo’n shirt, het werd een echt collector’s item nog voor het eigenlijk voorgesteld werd.”

https://www.youtube.com/watch?v=TsgEit-0iUM

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier