‘Commerçant’ Caroline Gobin : “Door mijn bekende broer Serge toch wel een voetje voor”

Redactie KW

In KW editie De Weekbode Roeselare schetst reporter Peter Soete wekelijks een portret van een typische Roeselaarse ‘commerçant’. Fotograaf Stefaan Beel brengt die op een eigenzinnige manier in beeld.

Deze week staat Caroline Gobin in de spots. “Ik heb echt wel commercebloed”, zegt ze “Mijn pa en ma waren rasechte commerçanten. Papa verkocht textiel en mama was de madame van de Prémaman in de Ooststraat. Als jong meisje hielp ik al pakjes maken in de winkel en stond ik op de Batjes.” Op vandaag verkoopt ze, samen met haar man Erik, champagne en cava in heel België.

“Zeventien jaar geleden zijn we ermee gestart, en door mijn broer had ik meteen een voetje voor. Mijn broer Serge Gobin is een erg bekend gezicht in de showbusiness en organiseert veel evenementen. Door Serge kennen we ook veel artiesten en zijn we aanwezig op veel feesten. Dat doet de commerce natuurlijk geen kwaad hé!”

“Roeselarenaars zijn wel speciale klanten”, lacht Caroline. “Ik ben er zelf een ! Een Roeselarenaar probeert altijd een procentje van de prijs te knijpen of een ander bonheurke te doen. Het is goed zaken doen in Roeselare, maar je moet bij de pinken zijn”.

https://www.youtube.com/watch?v=EhIHseUMjLg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier