Comfortabel wachten in het meest originele bushokje van Brugge

07/06/17 om 10:26 - Bijgewerkt om 10:24

In het bushokje staat een fauteuil zodat reizigers zich thuis voelen.

Comfortabel wachten in het meest originele bushokje van Brugge

Het meest opvallende bushokje van Brugge is momenteel te vinden aan de Dampoortbrug ter hoogte van restaurant Du Phare. Tijdens het wachten op de bus kunnen de reizigers plaatsnemen in een fauteuil die schijnbaar in een ingerichte woonkamer staat. Aan de muur hangt echter een boodschap: 'doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond.' "Het kadert in een actie van OVAM", verduidelijkt burgemeester Renaat Landuyt.

Brugge is samen met negen andere grootsteden in Vlaanderen uitgekozen voor een proefproject alias reclamecampagne om werfvuil tegen te gaan. Afvalmaatschappij OVAM richtte in elk van de steden één bushok in men een zetel en 'behangpapier' aan de glazen omheining. Vlakbij staan vuilnisbakken opgesteld. "We willen reizigers op een ludieke manier doen inzien dat zwerfvuil in een binnenstad - net als bij zichzelf thuis - niet kan", verduidelijkt woordvoerder Jan Verheyen. Burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) was meteen gewonnen voor het idee. "Toen we de vraag kregen, hebben we geen seconden getwijfeld", aldus de burgemeester.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!