Comedycafé opent de deuren in Oostende

Olivier Declercq opent binnenkort De Rid'O in Oostende. © Foto MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Liefhebbers van stand-upcomedy komen binnenkort aan hun trekken in De Rid’O in Oostende.

Antwerpen heeft al jaren The Joker, een bekend comedycafé. Binnenkort komen liefhebbers ook aan hun trekken in Oostende, want op zaterdag 1 oktober opent op het Leopold I-plein 1 in Oostende De Rid’o zijn deuren. Op die locatie was een aantal jaar geleden de Melrose te vinden, een zaak die wel een belletje doet rinkelen bij sommige Oostendenaars. “Ik zal voorlopig zelf alleen achter de toog te vinden zijn. We openen elke dag om 10 uur en over de middag ben je hier aan het juiste adres voor een verse snack”, zegt zaakvoerder Olivier Declercq.

“Er zal hier altijd iets te doen zijn. Beginnende stand-upcomedians kunnen hier ervaring opdoen en try-outen of repeteren. Het is een beperkte locatie en dat speelt zowel in de kaart van nieuwelingen en gevestigde waarden die hun grappen willen testen voor een kleiner publiek. De komende weken ontvangen we onder meer Gunter Lamoot en Steven Mahieu“, klinkt het.

Uitbater zelf op het podium

“Zelf doe ik nog comedy als hobby. Ik ben vooral in de weer met schrijven, al zal je me waarschijnlijk ook wel eens zelf aan het werk zien op mijn podium. De horecaplannen ontstonden voor een groot deel uit mijn persoonlijke interesse voor stand-upcomedy. Onder andere in de Vayamundo deed ik horeca-ervaring op. Nu was het tijd voor een nieuwe stap in mijn leven. Ik wou op eigen benen staan en bovendien woon ik boven de zaak”, zegt Olivier nog.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier