Comeback voor Izegems Schoentje

Redactie KW

Het bekende gebakje dat tot vijf jaar geleden door Jean-Pierre Verfaillie gemaakt werd, wordt nieuw leven ingeblazen door bakker Kris uit Emelgem.

Het typisch Izegems gebakje werd in 1984 voor het eerst door Jean-Pierre Verfaillie ontwikkeld en vervaardigd: “Ik heb het gebakje eigenlijk bedacht bij de geboorte van een van mijn zonen. Toen kwam ik op het idee dat het wel een leuke verwijzing zou zijn naar de voormalige schoennijverheid in Izegem.”

“Ideaal product om op de kaart te zetten”

“Het was veruit het populairste gebakje in onze winkel. Men kwam van ver naar Izegem om het schoentje te proeven,” vertelt Jean-Pierre trots. Met de sluiting van de winkel van Jean-Pierre in 2012 kwam er meteen ook een einde aan de productie van het befaamde schoentje.

Het idee om het schoentje nieuw leven in te blazen ontstond bij Danny Wittebroodt. De nieuwe uitbater van The Cottage wilde zijn zaak onderscheiden van andere horecazaken in de stad door iets typisch Izegems aan te bieden. Na wat surfen op internet kwam ik terecht bij het Izegems Schoentje. Typisch Izegems en lekker bij een kopje koffie. Kortom: een ideaal product om op de kaart te zetten.”

“Vereerd om het gebak nieuw leven in te blazen”

“Voor de productie van het gebakje kwam ik uit bij bakker Kris uit Emelgem. We kennen elkaar inmiddels al enige tijd, dus was mijn keuze snel gemaakt”, aldus Danny

Bakker Kris was meteen gewonnen voor het idee van Danny: “Het is inderdaad een echte Izegemse lekkernij, en ik voel me zeer vereerd dat ik dit gebakje nieuw leven kan en mag inblazen. Ik wil Jean-Pierre bedanken dat hij zijn recept wilde delen met mij. Ook Danny verdient een bijzonder dankwoordje want hij kwam met dit fijne idee aanzetten.” Na de Emelgemse perentaart is dit voor Bakkerij Kris een tweede signatuurgebakje waarmee hij zichzelf op de Izegemse kaart zet.

“Dezelfde passie en liefde”

Qua smaak en uitzicht zijn de schoentje helemaal hetzelfde gebleven. “Het schoentje zal nog altijd met dezelfde passie en liefde gemaakt worden. Dat zal je zeker en vast proeven,” aldus een fiere Jean-Pierre.

Het Izegems Schoentje is vanaf 3 november elke dag verkrijgbaar bij Bakkerij Kris en The Cottage, vlak bij Eperon d’Or.

(CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier