Cohiba in Sint-Andries wordt Charles Café

(Foto WK)
Redactie KW

De bekende aperobar Cohiba sloot een paar weken geleden de deuren. Dirk Vandamme en Alain Tournoy zagen er potentieel voor een nieuwe hotspot, naar analogie met hun Charles Lindbergh in Oostende.

De Cohiba wordt omgedoopt tot het Charles Café. “Onze Brugse horecavrienden zeiden ons dat de Breydelstad nood heeft aan een gelijkaardig concept. We hadden daar oren naar, op voorwaarde dat we een locatie vonden die voldeed aan onze criteria: liefst niet in de toeristische binnenstad en zonder directe buren. Toen we twee weken geleden te horen kregen dat de Cohiba te koop stond, zijn we met de eigenaar gaan praten. Zijn zaak bleek niet alleen perfect aan al die voorwaarden te voldoen, we zaten ook perfect op dezelfde golflengte.”

Het Charles Café wordt de evenknie van de Charles Lindbergh in Oostende. Alain: “In de Charles Lindbergh hebben we een aantal vaste formats die we ook hier willen introduceren, zoals ons maatjesfestival, de ‘Disco Beach Barbecue’ met tributeband ABBA Gold en ‘Charles zingt Hazes’.”

De grote opening is gepland voor het eerste weekend van mei.

(WK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 7 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier