Coca Cola Truck komt naar Winter In Kortrijk

Axel Vandenheede

Van 9 december tot en met 7 januari 2017 vindt de vierde editie van Winter In Kortrijk plaats. Het Huis van de kerstman staat er weer, nieuw zijn de ijspiste en de komst van de Coca Cola Truck.

Vier weken lang zal de Kortrijkse binnenstad ondergedompeld zijn in een echte kerstsfeer. Ondanks het faillissement van Woodland, de partner van organisator Feest In Kortrijk die voor de chalets zorgde. “We spraken recent met de curator en die stelde dat de chalets nu van de vzw zijn”, aldus Arne Vandendriessche.

Tot 22 uur

Er zullen op Winter In Kortrijk 56 chalets staan, plus het Huis van de kerstman. “De chalets zullen elke dag om 15 uur open gaan”, aldus Kelly Detavernier, samen met Arne voorzitter van FIK. “De horecagebonden chalets mogen pas om 22 uur sluiten, de andere mogen om 20 uur de deuren sluiten.”

“In het weekend is er een uitloopperiode tot 23 uur”, aldus nog Arne. “Wie zich daar niet aan houdt, krijgt een boete van 500 euro. Indien zich dit nog eens voordoet, sluit de chalet definitief.”

Feux d’hiver terug

Net als vorig jaar is het Huis van de kerstman aanwezig. De organisatie hoopt om net als in 2015 de kaap van de 10.000 bezoekers te ronden. Ook de Arc de Triomphe, waar mensen cadeautjes kunnen schenken, is terug. Nieuw zijn de onder meer tochten met de slee, georganiseerd door Leiedal, de ijspiste van 700 m², Santa in the Sky, de Glow Run (nu al meer dan 1.500 inschrijvingen) en de Coca Cola Truck.

“Feux d’hiver is ook terug van weggeweest”, besluiten Arne en Kelly. “Dit straatfestival dat rond vuur draait, is een organisatie van Bolwerk in samenwerking met een aantal handelaars. Feux d’hiver zal doorheen de stad plaatsvinden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier