Co café wil mensen samen laten werken

06/11/16 om 20:59 - Bijgewerkt om 23:13

In Brugge opende zondagnamiddag het co café. Geen commerciële horecazaak, maar een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen die even op adem wil komen van de ratrace van alledag.

Co café wil mensen samen laten werken

"Samen bereiken we meer", is het motto van het pas opgestarte co café. © SVV

Het co café bevindt zich in de Beenhouwersstraat 119 in het centrum van Brugge. Vandaag ging de deur voor het eerst open voor geïnteresseerde buurtbewoners, sympathisanten en mensen die in Die Scone werken rond samen creëren, transitie, duurzaamheid en sharing. Zo kon je in de Connect room bij ambachtelijke biocatering ongebreideld keuvelen en boodschappen lezen of ophangen aan de co wall. Wie met zijn nageslacht kwam, kon hen laten uitleven in de kidz corner.

"We willen hier ruimte scheppen voor vernieuwende ideeën en initiatieven die samenwerken belangrijk vinden", zegt Steven Bourgeois van het co café. "Misschien zijn mensen geïnteresseerd in autodelen of andere sharingconcepten? Of misschien kunnen we hen helpen om hun boodschappen te regelen of een babysit te fiksen? We hebben tal van ideeën onder het motto 'samen bereiken we meer'." Op zondag 4 december is er een nieuw co café.

(svv)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!