CM Oostende promoot borstvoeding met geschenkje voor jonge ouders

Redactie KW

Tijdens de Week van de borstvoeding van 1 tot 7 oktober promoot CM Oostende borstvoeding in de regio Oostende-Veurne-Diksmuide. In samenwerking met enkele partners bezorgt het Christelijk Ziekenfonds de kersverse mama’s een origineel cadeau.


In Oostende werken zowel het AZ Damiaan als het AZ Sint-Jan Campus H. Serruys mee, in Veurne springt het AZ Sint-Augustinus op de kar. Op de foto ontvangt mama Maryke Olyslaegers uit Kortemark een attentie. Haar eerste kind Emma Delaere werd op dinsdag 30 september om 3.30 uur geboren in het AZ Damiaan. Het geschenk bestaat uit een toilettasje met een leuk slabbetje, een verzorgingsstaaltje voor de baby, borstcompressen voor de mama, een deurhanger plus wat info over het nut en de voordelen van het geven van borstvoeding.

In het CM-hoofdkantoor aan de Ieperstraat 12 in Oostende bevindt zich een ruimte voor (borstvoedende) mama’s die op stap zijn en rustig hun baby willen voeden en verzorgen. Op de foto staan hoofdvroedvrouw AZ Damiaan Maaike Vandaele, directeur dienstverlening CM Rebecca Debaillie en verantwoordelijke gezondheidspromotie CM Annick Slabbaert. Vader Tim Delaere ontbreekt.

(Foto BVO)