Clubdames nemen de maat van Cercleladies in derby De Verloren Hoek

Honderden mensen zakten naar De Verloren Hoek af. © svv
Redactie KW

Een wedstrijdcommentator die na de rust zoek blijkt, speelsters die in de pauze van een biertje genoten en een scheidsrechter die tijdens de tweede helft zowaar ‘gereanimeerd’ moest worden. Ook dit jaar vormde de damesderby van De Verloren Hoek een hilarisch orgelpunt van de laatste wijkfeesten binnen de Brugse stadswallen.

Mede door het prachtige zomerweer zakten dinsdagavond honderden mensen naar De Verloren Hoek af voor de damesderby. Bij de talrijke aanwezigen heel wat plaatselijke politici – zouden er verkiezingen op til zijn? -, maar ook Clublegende Raoul Lambert en Cerclecoryfee Jules Verriest.

Ook dit jaar werden zij getrakteerd op een hilarische voetbalwedstrijd waar de kolder nooit ver weg was. Geen Werner Cerisier als wedstrijdcommentator, maar Nico Coene, voorzitter van het feestcomité van De Verloren Hoek. In sappig Brugs trakteerde hij eenieder op liveverslaggeving bij een match die twee keer een half uur duurde.

De intrede van de VAR

Daarin liep Club twee nul uit, ook al omdat Cercle twee strafschoppen miste. Vooraleer scheidsrechter en wijkburgemeester Noël Bullaert deze penalty’s toekende, trok hij zich eerst terug in een geïmproviseerde cameracabine. Op die manier deed de VAR zowaar zijn intrede in De Verloren Hoek. Kolder, tikten we al. “Dit is hier de finale van de Champions League aan het worden”, sprak Coene toen Club eerst verzaakte een derde doelpunt te scoren en hij Cercle kort erna de aansluitingstreffer zag maken. De spanning was van korte duur, want via een owngoal van een Cerclespeelster eindigde het burenduel in een 3-1-zege voor Club.

Van truitjes werd er ook deze keer niet gewisseld, maar een fanfare stond wel klaar om De Verloren Hoek nog door een lange avond én nacht te loodsen.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier