Club Brugge wil tijdens bekerfinale een supportersplein in Brugge

© Benny Proot
Redactie KW

Club Brugge heeft donderdag bij de stad Brugge een aanvraag ingediend om tijdens de bekerfinale een supportersplein met groot scherm in Brugge op te richten.

“Club Brugge heeft ons donderdag de vraag gesteld of er tijdens de bekerfinale een supportersplein in Brugge mag komen”, vertelt schepen van Sport en Evenementen Annick Lambrecht (SP.A). “Daar willen ze een groot scherm plaatsen, bij bekerwinst een feestje kunnen bouwen en 3,5 uur na de match de spelersbus verwelkomen.”

Allicht op ‘t Zand

De schepen heeft meteen het dossier in route gestoken. “Het gaat nu richting politie en onze preventiedienst. Club Brugge vraagt een plein voor 7.500 supporters, maar uiteraard moet de politie dat nog bestuderen of het kan en waar dit het best gebeurt. De veiligheid primeert altijd. Maar het stadsbestuur is het idee zeker genegen. We willen mensen samenbrengen, bewijze het succesvolle WK-dorp deze zomer. Daar hebben we trouwens een pak knowhow opgedaan.” Over welk plein wordt nog niet gesproken. “Maar het spreekt voor zich dat opnieuw ‘t Zand de beste optie lijkt.”

Beslissing bij College

De schepen wacht het dossier van de politie en de preventiedienst af en stapt dan daarmee naar het College van Burgemeester en Schepenen, dat dan al dan niet de goedkeuring zal geven. De organisatie zou sowieso volledig in handen van Club Brugge liggen.

De bekerfinale tussen Club Brugge en RSC Anderlecht vindt plaats op zondag 22 maart om 18 uur in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

(Olivier Neese)