Club Brugge Foundation bestaat 10 jaar en organiseert Stadium Run

Er wordt niet alleen door de kleedkamer gelopen, maar ook in de tribunes, de spelerstunnel, door de perszaal en door het spelershome. © Francky Dryepondt
Redactie KW

Tien jaar is de Club Brugge Foundation ondertussen actief. Om dat te vieren is er zondag 27 mei een unieke loopwedstrijd voor jong en oud, in en door het Jan Breydelstadion. “Lopen doorheen enkele bijzondere plaatsen die anders niet toegankelijk zijn. Uniek. De opbrengst gaat naar Child Focus.”

De Club Brugge Foundation, de sociaal-maatschappelijke werking van de nieuwe landskampioen, opent op alle vlakken en helpt jaarlijks duizenden mensen in de samenleving aan een betere toekomst. Met de Stadium Run wil men de supporters van blauwzwart een unieke mogelijkheid bieden om door de kleedkamers te lopen. “Dat is uniek en een ervaring die anders niet mogelijk is, alsook om het goede doel te steunen”, legt Peter Gheysen, Foundation Coördinator bij Club Brugge, uit.

“De Stadium Run is een goede afsluiter van het seizoen”

De opbrengst van de Stadium Run gaat enerzijds naar Child Focus, de charitypartner van Club Brugge die zich inzet in de opsporing van vermiste kinderen en de strijd aangaat tegen seksueel misbruik van minderjarigen. “We hebben ieder jaar een seizoenspartner en hebben met die organisatie een heel seizoen samengewerkt. De Stadium Run is dan ook een goede afsluiter“, vindt Gheysen. “Anderzijds gaat ook een deel van de opbrengst naar onze eigen werking, de Club Brugge Foundation, als een mooie afsluiter of een slotviering van ons tienjarig bestaan.”

Er kon tot maandag worden ingeschreven voor de Stadium Run. 1.891 lopers nemen deel. Er is een tijdsopname, omdat het voor de deelnemers wel leuk kan zijn hoe snel ze over de omloop hebben gedaan. Een klassement is er niet.

Spelerstunnel

“Het is vooral genieten. Het plezier primeert. Er wordt niet alleen door de kleedkamer gelopen, maar ook in de tribunes, de spelerstunnel, door de perszaal en door het spelershome. Het is de bedoeling dat de deelnemers genieten van de ruimtes waar ze doorheen lopen, zodat ze eventueel ook vlug een foto of een selfie kunnen nemen.”

De lopers konden bij inschrijving kiezen tussen drie afstanden (1.891 meter Run & Walk met start om 14.00 uur en de 5 en 10 km met start om 15.00 uur, red.). “Alle supporters zijn zondag tussen 14.00 en 18.00 uur welkom om de deelnemers aan te moedigen, alsook om mee te genieten van de vele randanimatie langs het parcours”, besluit Peter Gheysen. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier