Climbing for Live Team Oostende rijdt Franse cols op voor strijd tegen Muco

Redactie KW

Van 23 tot 30 augustus trekken 18 fietsfanaten uit de regio Oostende voor het goede doel naar de Franse Alpen om er een aantal cols te beklimmen.

Naast de befaamde Tourmalet staan ook Col d’Aubisque, Col du Soulor en Col de Spandelles op het programma. Alle fondsen die ingezameld worden, gaan integraal naar de Muco Vereniging.

Financiële steun én ruchtbaarheid

“De actie werd dit jaar uitgebreid en de respons van bedrijven en organisaties is enorm,” vertelt initiatiefnemer Bjorn Lamberts.. “De kaap van 10.000 euro is al bereikt. Naast de financiële steun is het ook belangrijk om ruchtbaarheid aan de ziekte geven. Mucoviscidose is de meest voorkomende, ernstige erfelijke aandoening in België.”

Er komt ook een liveuitzending van Studio Brussel vanuit Frankrijk om het evenement te ondersteunen. Ook via Facebook werden heel wat sponsors bereikt. Een bedrijf bood een gift aan van 300 euro, op voorwaarde dat er 500 leden op de FB pagina zouden zijn. Dat doel werd in drie dagen bereikt. De organisatoren vragen aan zoveel mogelijk mensen om hun FB pagina te delen!

(FRO)

>> Op 17 mei organiseert het Climbing For Life Team Oostende een benefietmaaltijd in Zandvoorde. Voor info: www. climbingforlife-teamoostende.be.