Claudine Lobbestael uit Roeselare op 88-jarige leeftijd overleden

Redactie KW

Op 16 januari is overleed Claudine Lobbestael – door velen beter gekend als Georgette – omringd door haar geliefden. Ze werd 88 jaar.

Claudine, op 23 augustus 1929 geboren en getogen in Roeselare, groeide in een kroostrijk gezin op. Haar ouders waren hardwerkende zelfstandigen. Ze volgde een secretariaatsopleiding en ging aan de slag bij de Bank van Roeselare. Na de geboorte van haar kinderen Agnes, Anneke, Lieven, Bart en Peter deed ze een aantal interimjobs. Zo kwam ze bij Roularta waar ze tot aan haar vervroegd pensioen bleef.

Claudine hield van Franse chansons, jazz en warme tinten zoals oranje en geel. Koken kon ze als geen ander. In Roeselare en omgeving zag je haar vaak op de fiets of op een terrasje met een Duvelke. Ook kaarten deed ze graag. Jaarlijks ging ze op reis naar Zuid-Frankrijk, tot dit omwille van haar gezondheid niet meer mogelijk was.

Haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, partner Michel Hensmans, familie en vrienden namen afscheid op maandag 22 januari in de aula van het crematorium Blauwe Toren in Brugge. (EM)