Claudia Allemeersch in Nice: “Het is muisstil in de stad”

Claudia Allemeersch verbleef samen met haar moeder in een appartementje in Nice. © Reuters
Philippe Verhaest

De bekende Roeselaarse hobbykok Claudia Allemeersch verblijft momenteel met haar mama Diana Devolder in Nice. Vanop haar terras zag ze het drama op de Promenade des Anglais gebeuren.

Claudia Allemeersch genoot met volle teugen van haar vakantie in Nice, samen met haar moeder Diana Devolder. “Maar gisterenavond zijn we bruusk uit onze droom wakker geschud“, zegt Claudia, die momenteel in Saint-Laurent-du-Var verblijft, op amper vijf kilometer van de plek waar ruim tachtig doden vielen. “Als je de Promenade des Anglais volgt, kom je aan ons vakantieoord.”

Claudia en haar mama waren gisteren samen naar Cannes afgezakt, maar besloten om tijdig naar Nice terug te keren om het vuurwerk mee te pikken. “Dat deden we vanop ons terras, waar we een perfect zicht hadden op het spektakel. Iets na 22.30 uur zagen we echter tal van ambulances en hulpdiensten toestromen. Ik dacht aan een zwaar ongeval of zelfs een brand in de buurt van de Promenade des Anglais, maar deze horror kon ik me niet voorstellen.”

Verontruste sms’jes

Toen Claudia en haar mama aanstalten maakten om hun bed op te zoeken, kregen ze de eerste sms’jes uit België. “Of we wel oké waren, las ik. Toen vernam ik het verschrikkelijke nieuws. Mijn mama en ik hebben enkele uren voor televisie doorgebracht, veel geslapen hebben we niet. Het is vreselijk.”

“Mijn tweede thuis bloedt momenteel. De plek zal nooit meer hetzelfde zijn”

De plek waar de vrachtwagen op de menigte inreed, is goed bekend bij Claudia. “Ik kom er vrijwel dagelijks voorbij, want ik doe mijn inkopen in Vieux-Nice”, zegt ze. “En voor hetzelfde geld stonden we tussen die menigte. Ontelbare keren hebben we er al gewandeld. Mijn tweede thuis bloedt momenteel. Die plek zal nooit meer hetzelfde zijn.”

Muisstille stad

De sfeer in en rond Nice is erg onwezenlijk, aldus Claudia. “De stad is muisstil. Er ligt zelfs niemand op het strand. Daarnet zag ik een man eenzaam naar de Middellandse Zee turen…”

Vandaag keren Claudia en haar mama terug naar Roeselare, zondag vertrekt Claudia met haar gezin opnieuw naar Nice. “En we zijn van plan om er een mooie vakantie van te maken, al zal het toch met een iets ander gevoel zijn. Maar bang zijn we niet. We laten onze vrijheid niet schieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier