Classic Event feestelijk geopend in Kortrijk

Redactie KW

Vrijdag is in Kortrijk Epo het tweejaarlijkse Classic Event geopend. De biënnale laat zich omschrijven als een belevingsplaats voor levensstijl, kunst en gastronomie met als rode draad: passie, kwaliteit en detail.

Het thema dit jaar is ‘For him & for her’, het spanningsveld tussen mannen en vrouwen, met topchef Peter Goossens als gezicht van Classic Event ’15. “Het is een aimabel en enthousiast man. De fotoshoot van de affiche is in zeer korte tijd tot stand gekomen. Ik hou van sterke visuele beeldcommunicatie”, zegt industrieel fotograaf Peter Verplancke van Lenzer, de man achter de opmerkelijke affiche van Classic ’15. Peter Goossens kookte vrijdagavond ‘front court’ voor 250 gasten. Een opgemerkte gast was Georges Leekens.

Classic Event feestelijk geopend in Kortrijk

Een wereld van verwondering

“Het is een traditionele biënnale met een gastronomische twist. Het is een evenement waar je met plezier je beste klanten op uitnodigt en ze een ware vipbehandeling kunt geven”, zegt promotieverantwoordelijke Tineke Holvoet. Het evenement is echter ook toegankelijk voor de niet vip. “We komen elke keer naar Classic. Er is veel te zien, mooi en rustig. We doen hier veel ideetjes op”, zeggen Gudrun, Estelle en Barbara De Poorter van bouwbedrijf Monument. Gedurende 10 dagen wordt de bezoeker door ruim 100 stands ondergedompeld in een wereld van verwondering. Zo zijn er onder meer stands van het landbouwbedrijf Herdade Vale de Arca uit Alentejo, de Belgische kaasmeester Luc Callebout en Nathalie Vanhaver, die zichzelf top drie van de wereld mag noemen, de wijnmakerij Domaine La Gontarde en Viva Sara Kaffée voor koffie vergezeld van een exquis zoetje van. Verder is er onder meer verlichting, kunst, antiek, design, visuele beeldcommunicatie en interieurarchitectuur te bewonderen.

Classic Event feestelijk geopend in Kortrijk

Bond, James Bond

Ook juwelen nemen een prominente plaats in. Bij Juwelen Louis Reichman ontvangen Femke, Lies, Axelle en Charlotte de gasten. “Het is best boeiend. Je ontmoet niet enkel je collega’s maar ook mensen die interesse hebben voor een mooie levensstijl en die kunnen genieten van originele dingen”, zegt Femke. Dit jaar worden ook de Awards van de Hoge Raad van Diamant tentoongesteld. Het thema van de Diamant Awards tentoonstelling is ‘A la carte’ rond voeding, wat perfect past met de gastronomie tijdens Classic Event ’15. In de collectie zit onder meer het ontwerp van de Belgische Céline Roelens. Behalve de juwelen vallen ook exclusieve oldtimers te bewonderen in de James Bond Corridor, de belevenisgang die de twee hallen met elkaar verbindt. “Omdat toeval in het leven niet bestaat besloot ook James Bond net op 7 november zijn nieuwe film in première te laten gaan in de Belgische bioscoopzalen”, aldus Tineke. “Kinepolis presenteert exclusieve beelden van ‘Spectre’ in de James Bond Corridor.” Een lieve juffrouw is er Bondgirl van dienst. De beurs is nog toegankelijk tot en met 15 november. Deze editie mikt op 30.000 bezoekers.

(Peter Van Herzeele/foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier