Circusfestival Perplx in Marke groeit

02/07/17 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:23

Veel beweging rond oc Marke dit weekend voor Circusfestival Perplx. Zowel artiesten als toeschouwers komen er uit binnen- en buitenland. Ook Minister Sven Gatz kwam een kijkje nemen en zag dat het goed was.

Circusfestival Perplx in Marke groeit

De regen hield de toeschouwers niet tegen. © EDB

De regen van zaterdagmorgen hield de toeschouwers niet tegen om naar het festivalterrein te komen. "Ons programma start maar 's namiddags en dan klaarde het op", aldus coördinator Griet Deschamps. "Zaterdagavond zaten mensen buiten na te genieten tot 2 uur."

Meer festivalgangers

Nu het systeem van dag- en weekendkaarten aangepast werd naar aankopen van tickets per voorstelling, komen sommige mensen naar het festival om één bepaalde groep of artiest te zien, of ze kiezen voor een hele dag circusplezier. "De boekingen komen ook van alsmaar verder. Circusfanaten en mensen die een dagje uit willen gaan komen van uit de streek, van Antwerpen, Mechelen, Brussel en uit het buitenland. Het zou er kunnen naar uitzien dat er nog meer mensen op ons festival afkomen. Het is fijn als het elk jaar een beetje groeit. Er zijn ook meer kampeerders dan vorig jaar", vertelt Griet.

Zaterdag kwam Minister Sven Gatz naar Marke afgezakt en volgens Griet was hij heel tevreden met wat hij zag. "Zijn medewerkster is hier zelfs voor twee dagen."

Voor de avondvoorstellingen van zondag kan je nog terecht in de tickettent op het festivalterrein aan oc Marke, Hellestraat in Marke.

(EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!