Circle Culinair Sellewie zet feestelijk orgelpunt achter het werkjaar

De CCS kreeg einde april Laurent Coppens in het buurthuis voor een avondje 'koken op zijn Italiaans', wat zorgde voor een heerlijke sfeer. © MVD
Redactie KW

Bijna vijftien jaar geleden startten enkele mannen met het organiseren van kooklessen in de toenmalige Gilde (thans buurthuis) in Sint-Lodewijk. Ondertussen is dit de dynamische CCS (Circle Culinair Sellewie), een exclusieve mannenclub, geworden.

Yves Verschuere, twee jaar geleden Krak van de gemeente, is mee de draaischijf van de groep. “Ik herinner mij nog de start in de Gilde. We moesten ons behelpen met eigen potten en pannen en een gasvuurtje. Later werd de keuken ingericht en eenmaal een gemeentelijk buurthuis, hadden we alle materiaal en zelfs een eigen opbergkast in de keuken. Dit is een grote verbetering en eigenlijk luxe.” De groep keukenpieten is qua samenstelling nogal standvastig. “Velen hebben een lange staat van dienst. De culinaire vrienden komen meestal om hun kennis bij te schaven. De sfeer en de gezelligheid horen erbij en dit maakt de groep sterk. Als vast gegeven staat dat elk lid de essentie van het koken onder de knie moet hebben.”

Ook speciallekes

De CCS komt zes keer per jaar samen, telkens op de laatste dinsdag van de maanden november tot april. Het werkjaar zit er nu op. “We hebben twee koks/begeleiders die zelf het menu bepalen en elk twee avonden invullen. Suggesties vanuit de groep zijn altijd welkom. De twee andere avonden zijn ‘speciallekes’. Zo trokken wij eens naar een grote zelfstandige bakkerij en volgden er het doen en laten van de bakker.”

“Wij waren met achten eens te gast in de feestzaal Vanwonterghem in Kuurne om te helpen bij het klaarmaken van een banket voor 400 personen. Wij trokken samen over de schreve en proefden er picon bij een authentieke duivenmelker. In april was de Meense schepen Laurent Coppens bij ons in het buurthuis om ons door Italiaanse gerechten te begeleiden.” Als afronding van het seizoen koken de mannen voor hun partner. “In mei van dit jaar wordt het eendenborst, champignons en koolrabi. Elk jaar is er een feestelijke afsluiter.” (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier