Chrysantenverkoop moet geld opbrengen voor strijd tegen ebola in Liberia

Redactie KW

De 28-jarige Knokke-Heistenaar Liebrecht Lierman werkt voor de ngo Africa Development Corps (ADC) in Liberia, die zich onder meer inzet in de strijd tegen ebola.

Met de actie ‘Dat verdient een bloemetje’ organiseert Basisgroep 1 uit Hertsvelde nu een chrysantenverkoopactie.


In maart 2014 is in West-Afrika het dodelijke ebolavirus uitgebroken. In Liberia alleen al zijn meer dan 3.000 mensen besmet geraakt en zijn er al meer dan 1.600 doden. Met de chrysantenverkoopactie steunt Basisgroep 1 Visions in Action Africa Development Corps (ADC) een NGO die onder andere Unicef-projecten uitvoert in Liberia. Knokke-Heistenaar Liebrecht Lierman deelt met ADC informatiefolders en posters uit, die uitleggen hoe ebola moet worden voorkomen en wat te doen als een familielid besmet is. Daarnaast stelt ADC sanitair materiaal als emmers, zeep en chloor beschikbaar om hygiënisch te werk te gaan. Maar meer sanitair materiaal, promomateriaal en trainingen zijn nog altijd broodnodig.

(DM)

>> Meer info : 050/31.08.90. De bloemen kan men bestellen tot uiterlijk zaterdag 18 oktober 2014 en worden verkocht aan de prijs van 5 euro. Afhaalpunten zijn in de regio Brugge