Chris Schelstraete is de nieuwe Sint-Elooisdeken van Pittem

Redactie KW

De Sint-Elooisgilde heeft het jaarlijkse feest gevierd in zaal De Magneet. Zoals inmiddels traditie geworden is, werd bij die gelegenheid ook de nieuwe deken verkozen, een eer die dit jaar te beurt valt aan Chris Schelstraete.

De eer om in Pittem tot Sint-Elooisdeken verkozen te worden, heeft nog een tweede belangrijk gevolg, de uitverkorene is immers automatisch ook deken van Zotte Maandag. Chris Schelstraete is gehuwd met Mieke De Brabant en woont in de Claerhoutdreef, waar hij een landbouwbedrijf heeft dat gespecialiseerd is in de kweek van witloof. Ze zijn de ouders van Olivier en Gauthier.

Dat hij tot deken verkozen is, is voor Chris in meer dan één opzicht een heuglijk feit. Hij werd immers exact 25 jaar na zijn vader Gilbert deken en wordt volgend jaar 50 jaar. Hij komt zeker niet onvoorbereid ten tonele, want ook zijn grootvader langs moeder kant is deken geweest. Daarnaast zit hij al ruim 10 jaar in het bestuur van de Sint-Elooisgilde en is hij al meer dan 20 jaar een vaste waarde op en naast de praalwagen van Den Berg in de Zotte Maandagstoet. Tijdens de Pittemse hoogdag van volgend jaar zal hij echter de wagen moeten laten voor wat die is en zich samen met Mieke in het hart van het feestgedruis moeten storten.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier