Chocolatier Willems uit Oostende krijgt prestigieuze erkenning als Chocolate Hero
Tot 27 april krijg je de kans om je smaakpapillen te verwennen bij een aantal prestigieuze Belgische artisanale chocolatiers.
De chocolatiers creëerden hun Belgische praline van morgen. Olivier Willems is één van de laureaten met zijn PoppoLou Rocks. “Samen met zijn collega-chocolatiers gaat Olivier er keihard voor om de Belgische pralines te laten schitteren overal ter wereld“, dat was de reden waarom hij uit de bus kwam als Chocolate Hero.
“Iedere chocolatier die per mail werd aangeschreven door Callebaut, kon zich vrijwillig inschrijven. Sinds kort mag ik mij een Chocolate Hero noemen. Ik ontwikkelde een praline met PoppoLou-bier en zeewierjenever, een karamel van rode bes en açaibes, cacaonibs en zeezout. De açaibes smaakt naar noten en cacao en vormt zo een link naar chocolade. Ik ken die bes als powerfood via Gracie Jiu Jitsu Oostende. De exotische toets komt uit Brazilië en verwijst naar Tomorrowland, de praline van morgen. Op het festival zal je de geselecteerde pralines kunnen proeven”, klinkt het.
Knipoog naar de Rock Strangers
“Mijn creatie is een knipoog naar de Rock Strangers. Dat zie je aan de felle kleur van de pralines, denk aan de kleur van een ondergaande zon. Ik maakte gebruik van de hedendaagse techniek om met spuitchocolade de vorm in te kleuren. Die heeft een extra mooi uitzicht doordat ik de vorm mouleerde met zéphyrkaramelchocolade. Het PoppoLou-bier met brouwzouten past bovendien visueel bij de zure rode bessen. Zo combineer ik lokaal bier met Belgische chocolade van Callebaut, twee producten die ons land kenmerken. Callebaut stimuleerde ons om producten uit je streek en eventueel ook kunst uit je streek te verwerken. Een exotische toets kon ook. Zo begrijpen ze beter de knipoog naar de kleur van de Rock Strangers. Die staan op de dijk met zicht op de Noordzee. Het bier heet officieel North Sea Beer PoppoLou, zo was de naam Poppolou Rocks snel gevonden voor mijn praline”, gaat Olivier verder.
GaultMillau zal proeven
“We hebben ook gekozen voor een nieuw ontworpen vorm van de Callebaut Academy. De praline wordt ook voorgeschoteld aan GaultMillau. Ik ben Café Manuscript erg dankbaar voor de samenwerking tussen hun bier en mijn chocolade”, luidt het.
Stemmen kan van 20 tot 27 april. “Het publiek kan de pralines in die periode komen proeven voor 1 euro bij alle deelnemende chocolatiers. Ik betrek Café Manuscript graag bij mijn campagne. We denken aan een actie waarbij je een praline krijgt als je een PoppoLou-bier bestelt”, aldus nog Olivier Willems.
(MF – foto MF)
>> Stemmen kan van 20 tot 27 april via www.chocolateheroes.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier