Chocolatier uit Knokke-Heist lanceert nieuw type chocolade exclusief in Vlaamse primeur

De unieke primeur verkreeg David Maenhout als ambassadeur voor de Belgische chocolade. © DM
Redactie KW

Chocolatier M en topchocolatier David Maenhout lanceren vanaf vrijdag 2 maart in volle exclusiviteit een vierde type chocolade.

Naast puur, melk en wit wordt de roze Ruby boven de doopvont gehouden. Deze unieke primeur verkreeg David Maenhout als ambassadeur voor de Belgische chocolade.

“Het Belgische Callebaut werkte meer dan tien jaar aan de ontwikkeling van dit nieuw type chocolade. Ruby is compleet nieuw en is dé innovatie op gebied van chocolade, tachtig jaar na de ontdekking van de witte chocolade”, vertelt David Maenhout.

Vrij hoog cacaopercentage

“In de finale fase van de smaakontwikkeling en de verwerkingstoepassingen haalde Callebaut mijn kennis bij het project. De smaak is fris-fruitig en heeft een vrij hoog cacaopercentage ondanks zijn lichte kleur. De smaak en kleur zijn een geschenk van de natuur en zijn van nature aanwezig in de Ruby-boon.

De Ruby-chocolade wordt op vrijdag 2 maart voor de hele wereld voorgesteld tijdens een galavoorstelling op de opening van Salon du Chocolat in Brussel. “Vanaf vrijdag 2 maart tot half april is de nieuwe Ruby-chocolade in primeur voor Vlaanderen enkel in onze winkel in Knokke-Heist te verkrijgen. Pas daarna komt de Ruby officieel wereldwijd op de markt.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier