Chocolaterie Dumon mag pralines en paaseitjes maken voor Barack Obama

Redactie KW

De Torhoutse chocolaterie mag woensdag zijn beste beentje voorzetten voor de president van de Verenigde Staten.

Dat weet Het Nieuwsblad vandaag. De zaak van Jelle Descamps uit de Oostendestraat in Torhout, met ook vestigingen in Brugge, Kortrijk en zelfs Hong Kong, dankt die eer aan een toeval. De Amerikaanse veiligheidsagenten die vorige week op prospectie kwamen, proefden in de luchthaven van Wevelgem van de paaseitjes van Dumon, die er nog waren na de recente Luchtvaartdag. Ze vielen zo in de smaak, dat ze bij wijze van grap vroegen of er nu woensdag ook geleverd kunnen worden. Dan landt Obama met zijn gevolg in Wevelgem voor een bezoek aan de Amerikaanse militaire begraafplaats in Waregem.

Twee aparte doosjes

Jelle Descamps moest het geen twee keer gevraagd worden. Met plezier voorziet hij paaseitjes voor de zowat dertig personen in de entourage van de president, en twee doosjes pralines – je weet nooit in welke van de twee helikopters Obama zal zitten – om op de presidentiële stoel klaar te zetten.

Aanvankelijk overwoog de zaakvoerder om één praline ook van de naam van Barack Obama te voorzien, maar dat vindt hij achteraf bekeken misschien wat te riskant. “De indruk zou gewekt kunnen worden dat we met opzet die ene praline in zijn mond willen zien verdwijnen, en dat zouden de veiligheidsdiensten wellicht verdacht vinden”, beseft hij.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier