Chiroleiding uit de Filipijnen te gast in Deerlijk

De vijf Filipino's samen met Sara en Wouter en de kleine Maurice in Deerlijk. © MV
Redactie KW

Maandagavond proefden vijf jonge Filipino’s van de frietjes en stoverij ten huize Wouter Vercruysse en Sara Labeeuw in de Olmenlaan in Deerlijk. Zij vertelden over hun lange reis op weg naar Krinkel, een vijfjaarlijks nationaal Chirokamp dat in Merksplas plaatsvindt.

Wouter en Sara, in hun jonge jaren nauw verbonden met de Deerlijkse Chiro, lazen enkele maanden geleden op Facebook dat vijf Filipino’s voor enkele dagen overnachting zochten en stemden toe. Na een vliegtuigreis van achttien uur maakten zij maandagavond kennis met hun gastgezin. In perfect Engels vertelden zij over de Chirowerking op de Filipijnen. “Streng katholiek en in kleine groepen.” Van 24 tot 30 augustus nemen de vijf in een internationale groep deel aan Krinkel. “Wij komen om te leren en om kennis te maken met andere groepen uit verschillende werelddelen. Wij voelen ons hier in België meteen thuis en zeker hier in Deerlijk. Straks verkennen wij het dorp en de kerk.”

Sara en Wouter hadden typisch Belgische kost klaargemaakt. “Frietjes en oma Maria had een pot lekkere stoverij bereid. Wij laten hen ook een biertje proeven en verkennen dinsdag Brugge. Woensdag proeven zij de Belgische chocolade en ‘s avonds de streekbieren in ‘t Kruiske. Donderdag vertrekken zij voor zeven dagen naar Krinkel.”

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier