Chiro Jooniek bestaat veertig jaar

De leiding van Chiro Jooniek nodigt iedereen uit naar de inhuldiging van het nieuwe speelterrrein aan hun lokaal 't Okkernotje. © Joke Couvreur
Redactie KW

Op vrijdag 25 september viert Chiro Jooniek haar veertigjarig bestaan. De verjaardag wordt gevierd met de opening van de nieuwe speelweide aan lokaal ‘t Okkernotje.

Chiro Jooniek werd veertig jaar geleden opgericht nadat de chirovereniging op Sleihage stopte. Enkele leden besloten een nieuwe groep op te richten met de oude parochiezaal in Oostnieuwkerke als lokaal. De jongeren verhuisden in 1977 reeds naar ‘t Okkernotje dat in de voorbije 40 jaar werd opgeknapt.

Nieuwe speelzone

Een volgende fase in de uitbreiding van ‘t Okkernotje is de nieuwe speelzone. “Oorspronkelijk rekenden we op subsidies voor het jaar 2016-2017 om de speelzone aan te leggen. Door een beslissing van de jeugdraad verschoven onze plannen naar 2015. Dankzij de vele en vlugge samenkomsten van de Vrienden van ‘t Okkernotje en de leidingsploeg zijn we er in geslaagd een nieuwe speelzone aan te leggen”, aldus Emmanuel Van den Bulcke van Chiro Jooniek.

Tijdens de afgelopen maanden werkten oud-leiders, leiders en sympathisanten aan de opbouw van de speeltoestellen. De nieuwe speelweide is opgedeeld in drie verschillende zones. Naast de speeltoestellen is er een grote graszone voor sport en spel en een weide met langer gras. “Bij het uitwerken van de plannen hielden we ook rekening met de buren. Gelukkig hebben die mensen ook een chirohart”, aldus de tevreden volwassen begeleider Emmanuel. De Chiro plaatste een omheining, legde een gracht aan voor de afwatering en organiseerde overlegmomenten omtrent de plannen. “De nieuwe speelzone zal de ruimte voor spel vergroten, het avontuurlijke bij de kinderen stimuleren met respect voor de groene omgeving.”

Op vrijdag 25 september wordt de nieuwe speelzone feestelijk ingewijd. Chiro Jooniek nodigt de ouders van de leden, de leidingsploeg, de oud-leiders en iedereen die in de 40 voorbije jaren iets te maken heeft gehad met de Oostnieuwkerkse Chiro uit om kennis te maken met de vernieuwde omgeving aan ‘t Okkernotje. Pastoor Christ Demeester zal, in het bijzijn van onder andere burgemeester Francesco Vanderjeugd, de nieuwe speelzone inzegenen.

“Tijdens de opening van de speelzone vieren we ook het veertigjarig bestaan van de vereniging. Tijdens het werkjaar doen we dan nog iets speciaals voor onze leden om dit te vieren.”

Kennismakingsdag

Op zondag 20 september houdt chiro Jooniek een kennismakingsdag voor de allerkleinsten. De startdag van het nieuwe werkjaar is gepland op zondag 27 september.

(Bert Feys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier