Chiro Gits verliest na Saar Gevaert met Amylove Dewilde opnieuw een jong leven

Redactie KW

Nadat de Chiro-afdeling in december moest afscheid nemen van Saar Gevaert na een ongeval met vluchtmisdrijf, werd maandag de 16-jarige Amylove Dewilde het slachtoffer van een tragisch ongeval in Gistel.

Amylove uit Oudenburg, die naar school gaat in Gistel en lid is van Chiro Gits, werd maandag het slachtoffer van een vreselijk ongeval in Gistel. Ze zat op de grond voor een bankje een broodje te eten met haar vriendinnen, toen een wagen plots vooruitschoot. Een mindervalide vrouw op de passagierszetel had de sleutel in het contact gestoken om de ramen te kunnen laten zakken, maar had er geen rekening mee gehouden dat de wagen nog in eerste versnelling stond. De bestuurder was even een boodschap gaan doen.

Amylove kon niet meer tijdig wegvluchten en kwam klem te zitten tussen het bankje en de bumper van de wagen. Het meisje liep daardoor ernstige interne bloedingen op. Die verwondingen werden haar later op de avond fataal.

Het is een vreselijke klap voor de familie, de vrienden en ook voor de Chiro-afdeling van Gits waar Amylove lid was. Bovendien waren ze daar nog niet eens bekomen van de vorige klap. In december 2015 verloor de afdeling ook al Saar Gevaert, toen het meisje bij het oversteken werd gegrepen door een roekeloze bestuurder die daarna vluchtmisdrijf pleegde…

Het zijn moeilijke momenten voor de groepsleden, die nu steun en troost zoeken bij elkaar.

Met pijn in ons hart melden we jullie dat we afscheid moeten nemen van onze enthousiaste aspi Amylove. We gaan terug door een moeilijke periode maar we blijven elkaar steunen!Posted by Chiro Gits on Monday, 11 April 2016

(FV – Foto AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier