Chiro Edelweiss springt in de bres voor zieke Jennifer

Redactie KW

Op zaterdag 7 maart organiseert Chiro Edelweiss een pastafestijn, waarbij je ook pasta kan afhalen. Dat doen ze om Jennifer Vansteelandt te steunen, een meisje bij wie vorig jaar een gezwel in de hersenen werd vastgesteld.

Wie Jennifer (13) voor het eerst ontmoet, kan haast niet geloven dat ze een zware ziekte heeft. Ze barst van de energie en levensvreugde, zoals elke tiener op die leeftijd. “Al van bij haar geboorte had Jennifer vlekjes op haar huid, zonder erg”, zegt haar vader Bart. “Onderhuids had ze ook enkele kleine bolletjes. Begin vorig jaar werden die steeds duidelijker zichtbaar op haar heup en zijn we naar de dokter geweest. Toen bleek dat ze niet op haar heup kon liggen. Daardoor zijn we nog een stap verder gegaan.”

Benefiet

Het verdict was neurofibromatose, een erfelijke aandoening die niet te genezen is, maar wel te behandelen valt. Meteen kreeg Jennifer 79 weken chemo voorgeschoteld, daarna moet ze de eerste tien jaar nog elke vier maand op controle. “Toen we vader Bart vertelden van het benefiet, vloeiden er traantjes”, weet Kathleen Vandewiele, volwassenen begeleider bij Chiro Edelweiss. Het was het idee van de leiding om iets te ondernemen. Jennifer miste nog bijna geen enkele activiteit bij de Chiro, met uitzondering van een lange ziekenhuisperiode vorig jaar en het kamp.

(BVB – foto EH)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare