Chillen na de examenkoorts op School’s out! in Walburgapark Veurne

Redactie KW

Het idee ‘School’s Out!’ van de Jeugddienst en schepen Nathalie Delva om de examenstress uit de studentenhoofden te laten waaien, viel in goede aarde. Vrijdagmiddag zakten de jongeren in groep af naar het Sint-Walburgapark, waar de geur van krokant gebakken frietjes en verkoelende drankjes de muizenissen snel uit hun moegestudeerde hoofden joeg.

Vrijdagmiddag klokslag 11u zorgde dj Bastijn Demuysere met de eerste tonen van Twin Tronix voor de eerste zomervibes… Aan het frietkraam lokten de verleidelijke dampen al snel hongerige studentenmagen… En of ze smaakten, die gratis frietjes! Het werd gezellig samenhokken aan de lange tafels, op een bankje in het park of op het gras, in de schaduw van de grote bomen. Over examens werd er niet meer gepraat, hoewel sommige pechvogels er nog wel een of twee voor de boeg hebben na het weekend. Maar het was vooral even niksen, chillen, relaxen… en al dromen over vakantieplannen en voor de afgestudeerden over nieuwe toekomstplannen.

Freek Feys van de Jeugddienst voelde zich in zijn sas als barman van dienst: “eigenlijk was het vooral onze bedoeling om met dit evenement even te bufferen… We zien liever niet dat studenten onmiddellijk nadat ze door de schoolpoort stappen zich naar de kroegen begeven om zich daar direct vol met alcohol te gieten. Als ze zich pas een uurtje of twee later daaraan bezondigen, dat maakt toch al een heel verschil! Hier kunnen ze even bekomen, gelukkig met schitterend weer vandaag, in ons mooie Veurnse park en serveren we hen graag een gratis portie frietjes met een frisdrankje, want alcohol staat er niet op de drankenkaart. Blijkbaar valt ons initiatief in goede aarde, want na een dik uur is het honderdste pakje friet al over de toonbank gegaan!

Bij de eerste proevers hoorde ook het team van de dienst Toerisme. “Wij moeten de verantwoordelijkheid dragen voor onberispelijke kwaliteit, dus doen we ter plekke een kwaliteitscontrole” lacht diensthoofd Pascal Jacquemyn. Het testteam is het unaniem eens dat de frietleverancier van dienst de test met glans heeft doorstaan en er blijft geen frietje over van de testpakketjes.

Studenten die deze School’s Out hebben gemist krijgen dinsdag 27 juni een tweede kans!

(MVP – Foto MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier