Chiel Denduyver uit Lichtervelde leidt scoutsdistrict Houtland

Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Chiel Denduyver is de nieuwe districtscommissaris van het District Houtland bij de scouts. Het district omvat de scoutsbewegingen van Lichtervelde, Gits, Torhout, Kortemark en Ruddervoorde.

Chiel Denduyver (24) was zes jaar leider bij de Lichterveldse jongensscouts, waarvan drie jaar als groepsleider. Daar houdt hij nu mee op. Zijn kompaan Lander Coene gaat door en wordt voortaan bijgestaan door Arne Delbeke en Thijs Vandekendelaere.

Toch zegt Chiel de scouts niet definitief vaarwel. Hij wordt districtscommissaris voor het District Houtland. “Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Ik wist dat het district een nieuwe DC zocht en zag het wel zitten om die taak op mij te nemen. De meeste leden van de districtsraad kende ik ook al, aangezien ik als groepsleider al drie jaar in die raad zetelde.”

De Lichterveldenaar werd verkozen door de leden van de districtsraad en is de komende twee jaar dus de DC van het District Houtland, waarvan de scouts van Lichtervelde, Gits, Kortemark, Ruddervoorde en Torhout deel uitmaken. “Ik ben natuurlijk blij en vereerd met deze functie”, luidt het. “Ik ga me dan ook 100 procent inzetten. Mijn takenpakket bestaat uit districtsraden voorzitten, activiteiten organiseren, de groepen ondersteunen bij problemen, kampen controleren, meedraaien in de gouw en de verkiezing van nieuwe groepsleidingen leiden.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier