Chefs van Hotelschool Kortrijk scoren met oesters en wijn

27/04/17 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:13

Drie chefs van RHIZO Hotelschool Kortrijk demonstreerden hun kunsten op een wedstrijd van Sopexa Benelux en sleepten er de overwinning in de wacht.

Chefs van Hotelschool Kortrijk scoren met oesters en wijn

Serge Koether, Karolien Delabie en Griet Laperre bundelden de krachten. © GF

Sopexa Benelux is een marketing- en communicatieagentschap dat gespecialiseerd is in food, drinks en lifestyle van Franse bodem. Ze schreven een wedstrijd uit waarbij oesters uit Les Marennes d'Oléron gecombineerd moeten worden met Chablis. De chefs keukenpraktijk en de chefs wijnleer, Serge Koether, Karolien Delabie en Griet Laperre bundelden de krachten voor deze wedstrijd.

"We brainstormden over mogelijke combinaties met de oesters en wijn", vertelt Serge Koether. "De recepten werden uitgetest en geproefd in de keukens van de Hotelschool. Uiteindelijk weerhielden we drie recepten. We stelden de gerechten op 26 april voor in Brussel aan een jury en andere proevers." En die waren overtuigd: de chefs wonnen met overtuiging de wedstrijd met hun gerecht.

Céline Craeynest, directeur van de Hotelschool, is trots op de prestatie van de chefs. "De chefs werkten nauw samen als team. Dat is typisch voor onze Hotelschool: leren van elkaar, talenten maximaal ontplooien en veel creativiteit. Intussen kijken we uit naar de verhuis van de Hotelschool, waar het teamwerk nog beter tot zijn recht zal komen." Die verhuis naar de nieuwbouw vindt plaats op 1 september.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!