Charly en Djeffry willen, 25 jaar na hun vaders, òòk graag prins carnaval worden,

Redactie KW

Op zaterdag 28 februari is er weer verkiezing van prins carnaval in zaal Maecke Blyde in Poperinge

De kandidaten Charly en running mate Liza in oranje outfit en Djeffry en running mate Chris in zwarte outfit worden omringd door leden van de Orde van de Hommelknop die op 28 februari de verkiezing van prins carnaval organiseren in zaal Maecke Blyde.

Zo vader, zo zoon wordt wel eens gezegd. En dat geldt zeker voor Charly Ruckebusch en Djeffry Ryckeghem die beiden precies 25 jaar na hun vader dingen naar de titel van prins carnaval van Poperinge. Voor wie het zich nog kan herinneren. In 1990 was er in zaal Maecke Blyde een grandioze verkiezingsavond. Het was een prachtig en zeker sportief duel toen tussen Eddy Ruckebusch en Stefaan Ryckeghem, die toen het onderspit moest delven.

En dit jaar zijn er dus gelukkig weer twee kandidaten, allebei van eerder jonge carnavalsordes. Zowel de Orde van de Dubbeldeckers als de Orde van de Poperingse Wietewoai’S zagen pas drie jaar geleden het levenslicht. En

Op zaterdag 28 februari weten we wie van bieden de 49ste titel van Poperings prins carnaval in de wacht zal slepen. Naast de voorstellingsproef is er ook een improvisatieproef, die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd. Klapper van de verkiezingsavond blijft natuurlijk de muzikale proef. En dan tellen natuurlijk ook nog de stemmen van de supporters in de zaal. Kaarten voor de verkiezingsavond zijn te verkrijgen bij beide kandidaten en hun achterban.

(PC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West