Charlotte Maertens uit Oostnieuwkerke trekt op inleefreis naar Ethiopië

Charlotte Maertens trekt in juli samen met de vzw Tumult op inleefreis naar Ethiopië om zich er in te zetten voor weeskinderen. (Foto JCR) © Joke Couvreur
Redactie KW

Van 9 tot 30 juli trekt Charlotte Maertens met de organisatie Tumult naar het Afrikaanse land Ethiopië om er de weeskinderen te helpen. In voorbereiding op die reis probeert ze geld in te zamelen om daar een weeshuis te kunnen bouwen.

Charlotte Maertens zamelt geld in voor de weeskinderen in Ethiopië. Van 9 tot 30 juli gaat ze met de organisatie Tumult op reis naar het Afrikaanse land om er de weeskinderen te helpen. Via de vrijwilligersorganisatie Tumult trekt de 18-jarige Charlotte Maertens in juli op inleefreis naar Ethiopië, een van de armste landen in Afrika. VZW Tumult organiseert ieder jaar een inleefreis naar arme landen. Een inleefreis is veel meer dan reizen naar een exotische bestemming. Er wordt aan de deelnemers gevraagd om zich ook vóór en na de reis in te zetten voor het goede doel en zich te engageren voor het project dat ze bezoeken tijdens hun reis. “Via de hoofdleidster van Chiro ‘t Scamanderke hoorde ik over dit project”, vertelt Charlotte. “Het leek me een geweldige uitdaging om me tijdens de zomervakantie in te zetten voor de mensen in dit land.”

Charlotte zal zich in Ethiopië ontfermen over weeskinderen. Door de vele ziektes in het land, zijn dat er veel. “In de voormiddag zullen we spelletjes spelen met de jongste kinderen en hun de Engelse taal aanleren. ‘s Middags proberen we contact te zoeken met de kinderen van onze leeftijd”, legt Charlotte de plannen uit. In het weekend trekken de veertien jongeren en drie begeleiders door het land en gaan ze op verkenningstocht.

De avonturen van Charlotte zijn te volgen via de Facebookpagina ‘Inleefreis Ethiopië met Tumult’.

(Bert Feys)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier