Chantal Pattyn : "Ik leef heel intens met mijn zoontje"

08/05/16 om 09:11 - Bijgewerkt om 10:13

Ze was deze week maandag jarig, maar een feest heeft ze niet gepland. Wegens geen tijd. Daarover zou ze kunnen zeuren en klagen. Maar daar heeft ze doorgaans geen zin in en meestal ook geen tijd voor. Maar zondag 'verschijnt' ze wel aan de oever van het Ieperleekanaal waar ze voor vzw De Boot, samen met vier andere bekende vrouwen, over het moederschap komt spreken. Maar wie het nethoofd van Klara Chantal Pattyn nog maar een beetje kent, weet op voorhand dat haar tekst een creatief én eigenzinnig 'specialleke' wordt.

Adembenemend. Letterlijk. Ze holt van hier naar daar, probeert zo weinig mogelijk tijd te verliezen - "Nee, ik doe niet aan sport," zegt ze tussendoor -, bereidt tot een gat in de nacht haar drie Pompidous per week voor, offert daar doorgaans haar hele weekend voor op - "Ik bezoek zoveel mogelijk op voorhand de tentoonstellingen waarover wij het in Pompidou hebben", zegt ze - en heeft aan vergaderverzoeken geen gebrek. En ze is moeder. Een alleenstaande moeder. Haar zoontje van zeven weet haar geregeld verbaal te verrassen. En het zijn die verrassingen, die moeder-zoon-dialoogjes die Chantal Pattyn op Moederdag in Merkem komt lezen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!